Cat de dificil este procesul de liposuctie gusa si de ce merita sa treci prin el?

Cat de dificil este procesul de liposuctie gusa si de ce merita sa treci prin el?

Gusa este o problema medicala frecventa, intalnita la milioane de persoane din intreaga lume. Aceasta se manifesta prin cresterea in volum a glandei tiroide si prin diverse alte simptome:

  • jena la inghitire;
  • Modificare a vocii;
  • Dispnee.

Daca nu este tratata, gusa poate sa creasca foarte mult si poate deveni chiar toxica, ducand la dezvoltarea hipertiroidiei. De asemenea, duce la probleme estetice destul de neplacuta, definite prin dezvoltarea barbiei duble care poate sa deformeze aspectul general al fetei. O gusa vizibila, chiar daca nu este periculoasa din punct de vedere medical, poate avea un impact psihologic puternic asupra celui care sufera de o astfel de problema, ducand adeseori la depresie.

De ce apare gusa?

Exista mai multe cauze care duc la aparitia gusei. Cel mai adesea insa, cauzele sunt deficitul de iod sau deficitul enzematic congenital. De asemenea, aceasta problema poate aparea si in cadrul unor boli precum Basedow-Graves sau tiroidita Hashimoto.

Cum poate fi tratata gusa?

Tratamentul poate consta in aport de iod, atunci cand exista o carenta, administrare de hormoni diroidieni sau eliminarea glandei, atunci cand boala este grava.

In ceea ce priveste eliminarea problemelor estetice date de gusa, cea mai buna solutie este o operatie de liposuctie gusa. Aceasta operatie presupune eliminarea grasimii din zona gatului cu ajutorul unor mici incizii.

In urma unei operatii de liposuctie gusa se pot obtine numeroase avantaje:

  • Se reduce grasimea din zona;
  • Se defineste mai bine maxilarul;
  • Se obtine un aspect tanar si frumos;
  • Se recapata increderea in propria persoana;
  • Rezultatele sunt aproape imediate si sunt de durata, atata atata vreme cat pacientul nu isi schimba foarte mult greutatea;
  • Riscurile sunt minime, atata vreme cat se alege un medic cu experienta s se respecta cu strctete recomandarile acestuia.

Procedura de liposuctie gusa dureaza maxim 30 de minute, ceea ce este foarte incurajator pentru toti cei care au o astfel de problema.

Liposuctie gusa – riscuri si sfaturi

Daca se respecta recomandarile medicilor riscurile sunt aproape inexistente. Pe perioada recuperarii pot aparea senzatii de durere, insa acestea sunt tinute sub control cu analgezicele recomandate de medic.

Contacteaza-ne

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *